8 Avantaje ale Metodei de Gătit „Sous-Vide”

Tehnica „Sous-Vide a devenit foarte populară în ultimii ani, fiind utilizată de maeștrii bucătari cu pretenții, dar și de gospodinele talentate. Este ușor de aplicat și îți permite să transformi în realitate chiar și cele mai extravagante fantezii culinare.

Procesul presupune introducerea alimentelor crude în pungi închise ermetic. Acestea sunt scufundate în apă și fierb la o temperatură prestabilită. Astfel, poți servi rețete „gourmet” ori de câte ori dorești să îi surprinzi pe cei dragi.

În afară de renumele de master chef, procedeul „sous-vide” îți mai aduce și alte beneficii care au impact asupra sănătății și bugetului tău.

  1. Îți oferă control asupra timpului de preparare

Acum, nu mai trebuie să stai lângă aragaz și să verifici cu furculița cartofii și carnea. Șansele de a distruge pieptul de pui sau medalionul de somon sunt reduse la minimum.

Îți poți lua la revedere și de la anxietatea provocată de organizarea unei cine importante. Metoda „sous-vide” a fost concepută pentru a delecta papilele gustative cu fripturi suculente și legume crocante.

Așadar, te poți relaxa și acorda atenție altor aspecte ale gătitului, care sunt mult mai interesante și creative.

  1. Îmbunătățește și conservă aromele naturale

Pungile vidate împiedică dispersarea elementelor care asigură gustul unic al fiecărui aliment. Minerale și vitaminele nu dispar așa cum se întâmplă când apelezi la fierberea simplă în apă, vapori sau la înăbușire. Produsele nu se deshidratează și nici nu își pierd aspectul.

Totul se menține ca urmare a procesului lent de fierbere și a temperaturii care nu variază. Culoarea rămâne și ea intactă; un detaliu foarte util când dorești să impresionezi.

  1. Precizie și aspect de cinci stele

pungi sous vide

Când prepari mâncarea în mod clasic, ai de a face cu mirosuri grele și căldură înăbușitoare. Timpul este un adevărat tiran, care îți dictează fiecare mișcare. O clipă de neatenție și biftecul devine o bucată de cauciuc.

Chiar și în cele mai extravagante restaurante este dificil să pregătești identic două cotlete de vițel.

„Sous Vide” te eliberează de toate aceste constrângeri. Câteva ore în plus în aparatul special conceput pentru această tehnică nu îți vor distruge preparatul. Mai mult, fiecare pulpă de pui va fi la fel de fragedă și delicioasă.

  1. Împiedica risipa de alimente

Mâncarea „crudă” în interior ajunge, de regulă, în coșul de gunoi. Acest episod este ușor de evitat când apelezi la prepararea în vid. Legumele rămân întregi, nu se risipesc prin oală și nici nu sunt îmbibate cu lichid. Carnea nu ai cum să o arzi într-o „baie de apă”.

Pungile vid sunt extrem de utile pentru a stabili exact porțiile pentru copii și adulți. În acest fel, nu mai ești nevoită să faci o serie de estimări, ci gătești în funcție de nevoile familiei tale. Porționarea este un ajutor de nădejde când ești la dietă.

Mai mult, alimentele își păstrează consistența și nu își mai pierd o treime din greutatea inițială.

  1. Hrana este mai sănătoasă și ușor de digerat

Mulți bucătari amatori sau de profesie adaugă automat sare sau ulei în preparate. Fac acest lucru, fie pentru a adăuga mai multă savoare, fie pentru a evita lipirea produsului de tigaie sau tavă. Astfel, crește cantitatea de calorii și colesterol din mâncare.

Prin utilizarea tehnicii „sous vide” elimini toate grăsimile suplimentare. Nu ai nevoie de unt, iar sarea și condimentele le poți reduce simțitor.

Bacteriile sunt eliminate în mod eficient prin expunerea acestora la temperaturi mai joase o perioadă lungă de timp. Pentru a evita orice risc, te sfătuim să fierbi carnea la peste 60oC.

Procesul de oxidare nu mai are loc deoarece oxigenul este îndepărtat atât din aliment, cât și din jurul său.

metoda sous vide
metoda sous vide
  1. Îți poți gestiona mai eficient timpul petrecut în bucătărie

În zilele lucrătoare este obositor să pui în practică rețete savuroase. Gătirea în vid îți permite să împachetezi produsele în pungi etanș și să le fierbi în aparatul „sous-vide”. Mergi la culcare și a doua zi friptura rozalie va fi impecabilă.

Când ești pe fugă, iei din frigider legumele gata pregătite și în mai puțin de 30 de minute toată familia este în jurul mesei.

  1. Este mai simplu să fii „pe gustul” tuturor

În cazul în care gătești pentru persoane care au diferite preferințe culinare sau alergii nu mai ai nevoie de toate oalele din dulapuri. Astfel, într-o pungă introduci feliile de carne foarte condimentate, în alta cele presărate cu susan, iar în a treia cele nesărate.

  1. Siguranță sporită în bucătărie

Gătitul fără gaz, reduce temperatura ambientală în bucătărie și posibilitatea producerii unui incendiu. Riscul de contaminare este scăzut deoarece fiecare produs este introdus într-un recipient separat.

„Sous Vide” transformă chiar și cel mai simplu fel de mâncare într-o experiență specială învăluită în arome bogate și intense.

Vizitează magazinul nostru online pentru a descoperi aparatele și pungile de vidat pentru sous-vide incluse în oferta noastră!

Alte articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.