4 Lucruri Importante Despre Ambalajele Tip Pungi Antistatice

Viața ta de proprietar al unei companii este invidiată de mulți. Ești manager, nu te ceartă nimeni, ajungi la serviciu când îți poftește inima, iar angajații îți îndeplinesc diverse comisioane.

În realitate, tu porți povara responsabilității, trebuie să fii atent la toate detaliile și să îți protejezi toate investițiile. Prin urmare, este necesar să fii bine informat și cu privire la tipurile de pungi antistatice ESD. Ai nevoie de aceste produse pentru a-ți păstra în bună stare de funcționare aparatura de birou.

Echipamentele electronice sunt sensibile și se strică când ai mai mare nevoie de ele. De multe ori, vinovată este descărcarea electrostatică. Poți preîntâmpina ușor aceste accidente prin achiziționarea obiectelor de împachetat speciale metalizate argintii sau semi-transparente.

Ele îți păstrează în siguranță dispozitivele precum memoria RAM, placa de bază, hard drive-ul sau placa video.

 1. Principiul din Spatele Pungilor ESD

Aceste produse au în compoziția lor mai multe învelișuri, care conturează o cușcă Faraday mai altfel. Scopul este acela de a apăra obiectele din interior de efectele negative ale electricității.

Cum funcționează o cușcă Faraday?

Un asemenea dispozitiv protejează conținutul său de câmpurile electrice statice. Partea exterioară, construită din material conductor, preia și disipează încărcările electrostatice și anumite tipuri de radiații electromagnetice. Acestea nu mai pot acționa și în interiorul aparatului. Când amplasarea se face direct pe sol se obțin cele mai bune rezultate.

 1. Care Este Diferența Dintre Produsele Antistatice și Cele ESD?

Adeseori cele două tipuri de ambalaje sunt confundate, mulți considerându-le unul și același lucru.

Totul Despre Pungile Antistatice Obișnuite

Acestea sunt confecționate dintr-un material tratat chimic. În acest mod, ele primesc anumite proprietăți conductive.

De asemenea:

 • împiedică acumulările de electricitate
 • nu generează încărcături triboelectrice
 • sunt ideale pentru învelirea pieselor electronice mai rezistente
 • se recunosc ușor mulțumită culorii roz, translucide
 • nu apăra împotriva descărcărilor electrostatice

Straturile Ambalajelor Tip ESD

Construite în baza descoperirilor renumitului fizician britanic, acestea conțin:

 • un strat interior alcătuit dintr-o polietilenă disipativă statică
 • un strat intermediar din aluminiu; acesta îți permite să atingi bunurile fără a cauza nedorita descărcare și protejează împotriva șocurilor de natură fizică
 • un strat exterior cu proprietăți statice disipative

Materialul rezultat în urma procesul de fabricație este unul foarte trainic, fiind transformat în pungi de diverse mărimi. Acestea trebuie sigilate dacă dorești ca marfa ta să ajungă în perfectă stare de funcționare la destinație.

Adaugă o căptușeală suplimentară pentru componentele cu margini și vârfuri ascuțite. Nu utiliza capsatorul pentru închiderea ermetică deoarece vei compromite calitățile produselor de învelit ESD.

Capacitatea de a ține la distanță șocurile electrice este direct proporțională cu grosimea stratului conductor.

De obicei, sunt de culoare gri și au simbolul ESD imprimat într-un punct cât mai vizibil.

Alte Produse de Împachetat pentru Electronice

Industria ambalajelor este una foarte diversificată, fabricanții  întrecându-se să răspundă solicitărilor venite din partea consumatorilor pretențioși. Astfel, pe piață vei găsi și:

 • pungi negre conductive, confecționate dintr-un singur strat de polietilenă de joasă densitate; opace și rezistente la coroziune, oferă protecție și contra undelor electromagnetice
 • pungi antistatice cu barieră împotriva vaporilor; acestea conțin un strat mai gros de metal
 1. Beneficiile Ambalării ESD

În primul rând, vei economisi sume importante de bani. Costă mai mult să repari sau să înlocuiești aparatura electronică defectă, decât să achiziționezi un set de săculețe antistatice.

Computerele, laptopurile sau memoria externă conțin informații valoroase pentru afacerea ta. Pierderea acestora îți va afecta grav activitatea. Un șoc electrostatic chiar are puterea de a face acest lucru.

Mai mult, designul este curat, simplu și practic. Astfel, bunurile tale pot fi împachetate foarte repede, fără a fi necesară asistența personalului specializat.

Pereții groși de 76 microni și durabilitatea materialului le face greu de rupt, sfâșiat sau împuns. Mai adaugă la aceste avantaje și faptul că le poți utiliza de mai multe ori.

Dacă comercializezi sau transporți bunuri electronice, ai garanția că acestea vor ajunge intacte la destinație. Clienții tăi vor fi mulțumiți, ceea ce reprezintă un mare plus pentru afacerea ta.

 1. Cum Să Te Folosești Corect de Pungile Antistatice?

Te sfătuim să nu le confuzi cu suprafața de lucru. Scopul lor originar este altul. Prin urmare, acestea se pun deoparte după ce ai golit interiorul.

Încearcă să eviți utilizarea lor ca și cum ar fi un colțar pentru plăcinte cu mere. În acest fel, nu ai cum să îți aperi placa de bază.

Optează pentru dimensiuni sunt pe măsura produsului tău. Când acesta este pe jumătate afară, investiția ta a fost cam grăbită.

Reutilizarea în exces nu este recomandată. Ambalajele șifonate sau pline de găuri sunt lipsite de eficiență.

Dacă ai alte întrebări sau informații, nu ezita să completezi câmpul dedicat comentariilor. Îți vom răspunde repede și corect.

Vizitează magazinul nostru online și vezi ce pungi antistatice avem pentru tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.