4 Motive să Ambalezi Vinul în Pungi Bag-in-Box

Vânzarea vinului în ambalaje de tip bag-in-box era asociată, până de curând, cu produse de calitate inferioară. Mulțumită consumatorilor moderni, conștienți de impactul pe care îl au asupra mediului, această percepție a început să se schimbe.

Dacă produci și comercializezi vin, ar trebui să te gândești de două ori înainte de a spune „pas” soluțiilor de împachetare tip „bag-in-box”.

Motivul #1. Costuri mai mici

Principalul motiv al creșterii popularității pungilor bag-in-box îl reprezintă grija pentru conservarea mediului. În plus, transportul, depozitarea și consumul vinului direct din cutie permit reducerea cheltuielilor.

Chiar dacă sticla este un material reciclabil, producția acesteia presupune un consum mare de energie. Cartonul și plasticul au nevoie de mai puține resurse energetice pentru a lua formă. Dacă sunt fabricate corespunzător, sunt și ușor de reciclat.

Experții în domeniu consideră că „cel mai verde” vin este cel obținut din struguri BIO și ambalat într-un recipient lipsit de BPA, imprimat cu cerneluri pe bază de soia și prevăzut cu robinet Vitop. Acesta asigură umplerea la cald și sigilarea perfectă a pungilor. Astfel, nicio picătură nu este pierdută de-a lungul drumului pe care îl face cutia, pentru a ajunge din depozitul producătorului pe masa consumatorului final.

Motivul #2. Mai puține emisii de bioxid de carbon la transport

Sticlele cu vin sunt grele, aspect care influențează direct cantitatea de combustibil consumată în timpul transportului. Astfel, este afectat atât bugetul tău, cât și calitatea aerului.

Mulți cercetători sunt conviși că ambalarea vinului în produse bag-in-box contribuie la reducerea emisiilor de bioxid de carbon. Ei ne arată că o sticlă cu vin de 750 ml generează de două ori mai multe emisii la transport, în comparație cu o cutie care conține 3 litri de vin.

Motivul #3. Oxidarea redusă la minimum de către pungile bag-in-box

Sigiliul etanș dintre robinet și punga multistrat permite păstrarea intactă a gustului vinului timp de mai multe săptămâni de la prima deschidere a cutiei. Vinul dintr-o sticlă trebuie consumat în câteva ore sau cel mult câteva zile, altfel își pierde buchetul unic.

Ambalajul bag-in-box reprezintă o adevărată barieră, care împiedică acțiunea distructivă a oxidării. În acest mod, ai mereu la îndemână un pahar cu vin alb sau rosé pentru a sărbători un moment important sau pentru a da savoare fripturii.

Dacă participi la diverse târguri și dorești să le oferi clienților tăi vin fiert, produsele de împachetat bag-in-box sunt aliate de nădejde. Poți închide și deschide cu ușurință punga mulțumită robinetului, aerul nu pătrunde în interior, iar oxidarea nu are loc. În plus, pereții pungii sunt foarte rezistenți la șocurile mecanice și fizice.

Motivul #4. Prețuri mai bune pentru consumatori

Ambalajele din sticlă sunt mai costisitoare decât cele din carton sau plastic. Acest lucru se va reflecta în prețul final al vinului pe care îl comercializezi. Dacă reduci costurile asociate recipientului, poți oferi prețuri mult mai competitive. Alocând produselor de împachetat un buget mai restrâns, ai posibilitatea să investești în echipamentele de producție și să obții o licoare de calitate superioară.

Alege o pungă personalizată, elegantă, care să reflecte specificul afacerii tale. Acest lucru are mai multe avantaje:

  • atragi mai repede atenția clienților
  • te asiguri că prețul scăzut al vinului nu este asociat cu un produs de calitate îndoielnică
  • dovedești că te interesează experiețele de cumpărare ale consumatorilor

Pungile tip bag-in-box sunt ideale pentru a depozita și alte lichide precum: apă, sirop, lapte, sosuri, ulei și chiar produse chimice utilizate pentru a păstra curățenia în locuințe.

Vinul ambalat în bag-in-box se află pe un trend ascendent. Acest lucru este dovedit și de vânzările înregistrate pe marile website-uri care practică comerțul online.

Te așteptăm pe www.pungi-consumabile.ro pentru a studia oferta noastră de produse de împachetat bag-in-box.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.