Pungile ziplock, utile în orice împrejurare

Despre

Pungile Ziplock sunt o invenție de dată recentă, semn al diversificării și specializării producătorilor de ambalaje din întreaga lume. Primele pungi de acest fel au fost introduse pe piață de către o companie americană (Dow Chemical Company), în 1968. Inițial aceasta era comercializată cu scopul de a fi folosită pentru depozitarea mâncării.

Interesant de menționat că în acea perioadă pungile de plastic se produceau doar în 25 de țări din întreaga lume și nu erau destinate utilizării pe scară largă, costurile fiind prea mari. Totodată, pungile ziplock au la bază invenția unui danez, pe nume Borge Madsen, care pare-se că nu avea în minte vreo utilitate practică a acestui tip de pungă. La început, se folosea un fermoar de plastic, care lipea marginile zimțate ale pungii, de la un capăt la altul pe o laterală. Fiind destul de scump pentru a fi produs la scară mare, un inginer mecanic a creat ceea ce noi știm astăzi sub forma de zipper/fermoar care se închide prin apăsare de la un capăt la celălalt.

 

Utilitate

Pungile ziplock pot fi folosite în aproape orice situație care presupune ambalare în condiții de siguranță, pentru a feri conținutul ambalat de acțiunea agenților externi, precum umiditate, murdărie sau praf. La acest avantaj se adaugă faptul că pungile ziplock pot fi refolosite și resigilate.

Pungile Ziplock facilitează accesul la produse, păstrează legumele și fructele proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp și pot fi refolosite, datorită sistemului specific de închidere, cu fermoar. Dincolo de utilitatea pungilor ziplock în bucătărie, pentru a organiza alimentele în frigider, sau în dulapuri (produse uscate, ce au nevoie să fie depozitate departe de acțiunea directă a luminii și la temperatură constantă), acestea pot fi folosite în aproape orice domeniu: farmaceutic, în industrie (pentru ambalarea și sigilarea produselor de mici dimensiuni), în comerț (sunt deosebit de utile și folosite de exemplu de către creatorii de bijuterii și obiecte hand-made), în ambalarea și livrarea produselor care se vând la vrac (cafea, semințe, biscuiți, plante medicinale etc.)
De asemenea, pot fi folosite cu succes în orice casă, pentru a ordona, sorta, compartimenta, ambala, păstra, organiza obiecte precum haine, jucării, accesorii, unelte de mici dimensiuni, șuruburi și șurubele, capace, iar lista poate continua cu aproape orice lucru din casă.

 

Descriere

Pungile ziplock sunt produse din polietilenă de joasă densitate (LDPE), acest material asigurându-le caracteristici deosebite:

  • costurile de fabricație sunt reduse, ceea ce face din pungile ziplock un produs accesibil din punct de vedere al prețului;
  • sunt foarte rezistente la temperaturi extreme (pot fi folosite de exemplu pentru a păstra diferite alimente în congelator sau pentru gătirea de tip Sous Vide, ce se realizează la temperaturi aproape de temperatura de fierbere a apei);
  • au un grad de absorbție al apei deosebit de scăzut; pungile ziplock sunt deci foarte bune pentru a proteja conținutul ambalat de umiditate;
  • sunt elastice și rezistente în același timp; pot fi refolosite, iar în cazul în care au fost utilizate pentru stocarea alimentelor, pungile se pot curăța ușor cu apă caldă și detergent de vase;
  • sunt transparente, ceea ce asigură o vizibilitate foarte bună a produselor; nu e nevoie de etichete sau alte metode de diferențiere a pungilor.

Pe magazinul nostru on-line vă punem la dispoziție spre cumpărare peste 10 dimensiuni de pungi ziplock, utile ambalării oricărui tip de aliment sau obiect. În plus, puteți beneficia de discounturi de până la 33% la achiziția a 10 seturi. Vezi produsele disponibile!

Acest articol a fost publicat în Blog. Adaugă la Bookmark acest link.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.