Soluții sustenabile pentru a stimula o economie circulară

În viziunea mea, ecomomia circulară în zona de packaging este acel model în care procentul de reciclare și reintroducere în circuit este de 100% din materiile prime folosite inițial ca “input”.

Cele mai mari două companii producătoare de materii prime pentru ambalajele cu barieră sunt foarte aproape să dezvolte o structură de folie 100% biodegradabilă, din surse de origine vegetală, pentru producția pungilor pentru vidat. O structură care să respecte standardul european în materie de biodegradabilitate a ambalajelor flexibile UNI EN 13432.

Ce înseamnă asta? Vom putea păstra alimentele în pungi de vidat biodegradabile, iar după utilizare, sub acțiunea oxigenului, folia intră într-un proces de descompunere accelerată, rezultând deșeuri 100% biodegradabile.

Această soluție de ambalare va fi o alternativă pentru ambalajele pentru vidat convenționale care uneori nu pot fi reciclate datorită faptului că sunt contaminate cu reziduuri alimentare.

Ambele surse de materii prime vin din pământ și se întorc în pământ, în acest fel închizându-se cercul economiei circulare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.