Avantajele Utilizării Ambalajelor de Unică Folosinţă

Ce beneficii îți aduc ambalajele de unică folosință?

Știm că popularitatea veselei și a ambalajelor de unică folosință este în scădere datorită cantităților mari de produse de împachetat aruncate la gunoi. Totuși, acestea te scot din încurcătură dacă dorești să organizezi o petrecere informală sau deții un restaurant care oferă servicii de catering. Dacă diversele pungi de hârtie, cutii de carton sau pungi ziplock ar fi reutilizate și reciclate corespunzător și conștiincios, impactul lor asupra mediului ar scădea simțitor.

Care sunt avantajele pentru producători și comercianți?

Ambalajele îți protejează marfa la transport, depozitare și manipulare. Produsele tale ajung intacte și în condiții de igienă la clienții tăi. Mai mult, sunt instrumente de marketing, mulțumită cărora logo-ul și datele de contact ale companiei tale sunt disponibile unui public mult mai larg. Frumoasele pungi cadou sunt păstrate cu grijă de cei care le primesc și sunt reutilizate în diverse împrejurări.

Ce ambalaje sunt necesare magazinelor online?

Tot mai mulți consumatori aleg să își facă cumpărăturile de acasă, așezați confortabil în fața calculatorului. Prin urmare, numărul magazinelor virtuale a crescut foarte mult. Pentru a te diferenția, ai nevoie și de produse de împachetat de calitate superioară. Să livrezi obiecte fragile în simple ambalaje carton nu este o soluție pentru a-ți crește popularitate și credibilitatea. Componentele electronice, parfumurile sau parfumurile vor ajunge în siguranță la destinație ambalate în:

Plicurile transparente autoadezive îți sunt și ele de mare folos dacă ai de avize de însoțire a mărfii sau acte importante de trimis.

Unitățile de alimentație publică și diversele tipuri de ambalaje plastic

Omul modern s-a obișnuit să aibă mâncarea preferată livrată la birou sau acasă. În cazul în care oferi astfel de servicii, știi cât important este ambalajul.

Fripturile și salatele gustoase au nevoie de caserole de unică folosință calitative pentru a fi savurate în liniște. Caserolele care prezintă un capac atașat sunt foarte practice, deoarece sunt facil de manevrat și se închid etanș.

Pe lângă boluri, tăvițe și tacâmuri, achiziționează și pahare bicolore pentru cafea. Rezistă la temperaturi foarte ridicate și le arată clienților tăi că acorzi atenție și celui mai mic detaliu.

Pungi hârtie de diferite forme și dimensiuni vor proteja produsele de patiserie de praf și umezeală.

Ambalajul este vânzătorul tăcut al produselor tale. De multe ori, aspectul acestuia îl determină pe client să aleagă produsul sau serviciul tău în detrimentul altuia. Prin urmare, ar fi păcat să nu îi acorzi timp, atenție și fonduri suplimentare.

Care sunt avantajele pentru utilizatori casnici?

Pantofii, jucăriile, electrocasnicele și multe alte produse îți sunt vândute sau livrate în cutii carton. Ai nevoie de un strop de imaginație, un gram de bunăvoință și câteva minute libere pentru a le transforma în:

 • cutii depozitare, necesare pentru a păstra ordinea în dulapuri, debara sau în cămară; le poți vopsi în culori vesele și transforma în ascunzătoarea perfectă pentru obiectele de papetărie utilizate de copilul tău
 • ghivece pentru flori; căptușește o cutie din carton cu pungi plastic găurite în prealabil și dedică-te creșterii plantelor
 • jucării pentru dezvoltarea motricității fine la copii
 • biscuiți din carton, pe care oaspeții își pot așeza pahare cu băutură

Este păcat să te descotorosești de o sacoșe hârtie cu print interesant și confecționată din material de calitate superioară. Crede-ne pe cuvânt că o mai poți „duce la cumpărături” de câteva ori.

De ce ai nevoie de saci menajeri?

Există multe voci care susțin că resturile de mâncare, cutiile de medicamente sau șervețele pot fi aruncate într-o pungă din plastic. La o primă vedere, aceasta pare o refolosire excelentă a respectivului ambalaj.

Sacii menajeri sunt însă mult mai igienici, rezistenți la zgârieturi și impermeabili. Forma lor a fost gândită pentru a cuprinde în întregime interiorul unei găleți folosite pentru colectarea gunoiului. Mai mult, cei de capacitate mare sunt perfecți pentru a păstra și proteja de praf hainele de iarnă, păturile sau jucăriile din pluș.

Veselă și pahare de unică folosință pentru petreceri

Când ai un număr mare de invitați s-ar putea să nu ai suficiente farfurii și tacâmuri pentru toți. În această situație ai două soluții:

 • împrumuți cele necesare de la prieteni și vecini
 • sau
 • împrumuți cele necesare de la prieteni și vecini

sau

 • apelezi la vesela de unică folosință

Pentru a preveni risipa, le poți cere participanților la eveniment să își scrie numele pe aceste pahare plastic. Poate ideea nu îți surâde, dar gândește-te la cantitatea de apă și detergent consumată pentru spălarea paharelor din sticlă sau alt material.

Vesela din plastic nu se sparge. Acest aspect este foarte important mai ales dacă la petrecere sunt invitați și copii. Cei mici s-ar putea răni foarte ușor în cioburile rezultate ca urmare a neatenției.

După petrecere, pregătește farfuriile, tăvile, cuțitele și furculițele pentru a putea fi reciclate cât mai ușor. Nu le arunca împreună cu mâncarea neconsumată, ci în containerul destinat produselor din plastic.

Ce alte ambalaje de unică folosință sunt necesare în gospodărie?

Dacă dorești să îți impresionezi oaspeții sau familia cu preparate inedite, atunci trebuie neapărat să încerci metoda de gătit sous-vide. Pentru aceasta ai nevoi de mașină de vidat, aparat de gătit sous-vide și pungi pentru vidat gofrate. Pereții acestora au grosimi de peste 90 microni, ceea ce garantează păstrarea vidului și a prospețimii alimentelor mult timp.

Orice gospodină organizată mai are în bucătărie și:

 • pungi în rolă pentru alimente, necesare pentru împachetarea sendvișurilor
 • pungi alimentare pentru depozitarea în condiții de igienă a mâncării în frigider sau în congelator
 • pungi cu clapetă adezivă pentru mărgele, nasturi sau agrafe de birou
 • caserole plastic cu sau fără capac

Produsele de împachetat din hârtie, carton sau plastic sunt practice și versatile. Secretul constă în folosirea lor atentă și judicioasă.

Te invităm să vizitezi magazinul on-line www.pungi-consumabile.ro și să studiezi oferta noastră de ambalaje de unică folosință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.