Cum să Ambalezi în Vid Produsele din Carne?

Împachetarea în pungi pentru vidat este o alegere înțeleaptă pentru a menține alimentele proaspete perioade îndelungate de timp. Mulțumită acestei metode revoluționare de ambalare, carnea congelată își păstrează aspectul sănătos, aroma și textura. În plus, nu prezintă urme de degerături.

De ce să investești în produse de ambalat în vid?

Etanșarea în vid constă în eliminarea totală a aerului din punga pentru vidat, concepută special pentru acest proces. Dacă mâncarea depozitată intră în contact cu aerul, se va strica indiferent de metoda pe care o aplici pentru menținerea prospețimii.

Oxigenul determină dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiurilor. Acestea alterează carnea, produsele lactate, fructele și legumele, schimbându-le culoarea, textura, mirosul și gustul. Sigilarea în vid rezolvă cu succes această problemă. Însă, este foarte important să știi și să urmezi pașii necesari pentru o ambalare reușită. În plus, trebuie să alegi pungile potrivite și să utilizezi corect aparatul sau echipamentul profesional pentru vidat.

Procesul de împachetare în vid al fructelor de mare și al produselor din carne cuprinde trei etape: pre-sigilarea, sigilarea și post-sigilarea.

În ce constă etapa de pre-sigilare?

Produsele proaspete, de calitate superioară își păstrează mai bine proprietățile. Din acest motiv, este esențial să eviți vidarea pulpelor de pui sau a cotletelor de porc care și-au pierdut textura și frăgezimea. Dacă nu ai posibilitatea să cumperi carne de la o măcelărie, atunci asigură-te că achiziționezi carne congelată care nu expiră în câteva zile.

După ce ai ajuns acasă, nu uita să:

  • speli și usuci bine fructele de mare, aripioarele de pui sau pulpa de vită
  • tai carnea felii și să o porționezi dacă nu dorești să consumi totul odată
  • pre-congelezi cu atenție produsele pe care dorești să le ambalezi în vid

Te sfătuim să eviți umplerea în exces a unei pungi, deoarece acest lucru poate influența calitatea sigilării. Poziționează conținutul în așa fel încât aparatul de vidat să aspire cât mai ușor și eficient aerul.

Spală-te pe mâini înainte de etanșare. Pentru a evita orice risc, apelează la linguri și clești de bucătărie pentru a manevra mâncarea.

7 sfaturi pentru sigilarea și vidarea corectă a cărnii

Odată finalizați pașii prezentați mai sus, este timpul să treci la etapa numărul doi: sigilarea propriu-zisă.

Dacă îți dorești o operațiune încununată de succes, te îndemnăm să iei în considerare următoarele sfaturi:

  • informează-te și alege corect pungile pentru vidat; un ambalaj de dimensiuni mici este o alegere inspirată, deoarece volumul de aer aspirat are valori reduse; totuși, nu uita că trebuie să rămână un spațiu de câțiva centimetri între produsul împachetat și capătul pungii
  • învelește carnea cu oase într-un prosop din hâtie înainte de a o introduce în pungă; în acest fel, eviți perforarea ambalajului și alterarea mâncării
  • asigură-te că zona pe care dorești să o sigilezi este uscată; în caz contrar, etanșarea nu va fi completă
  • pornește aparatul pentru vidat și așează marginea pungii în zona de sigilare; închide capacul și apasă pe butonul de pornire
  • nu grăbi procesul de vidare; pachetul va începe să se micșoreze, deoarece aerul este eliminat treptat; o pungă încrețită este un semn că procesul de sigilare a eșuat și încă mai există aer în jurul cărnii; vei știi că ai reușit, atunci când ambalajul este fără pliuri și  se întinde perfect peste conținut
  • carnea vidată poate fi depozitată în frigider sau congelator
  • notează pe fiecare pungă data vidării și utilizează mereu pachetele mai vechi.

Carnea vidată, păstrată în congelator își menține toate caracteristicile timp de aproape un an. Totuși, este mult mai bine să o consumi cât mai repede posibil.  

Ce se întâmplă în etapa de post-sigilare?

După vidare, este important să urmărești starea pachetelor. Dacă nu aplici măsurile post-sigilare, carnea se poate strica.

Există multe păreri greșite cu privire la alimentele vidate. Mulți consideră că acestea, inclusiv carnea și fructele de mare, nu se pot altera. Prin aspirarea aerului este îndepărtat oxigenul, dar mai rămân bacteriile care se pot dezvolta și într-un mediu anaerob.

Poți preîntâmpina multe neplăceri, dacă păstrezi pachetele de carne vidată în congelator. Totuși, mâncarea depozitată timp îndelungat, chiar dacă a fost împachetată etanș, se strică.

Îți recomandăm să observi cu atenție aspectul și mirosul cărnii înainte de a pregăti felul de mâncare dorit. O culoare violet închis și un gust amar sunt semne evidente ale unui produs expirat. Câteodată, unele cărnuri ambalate în vid prezintă un miros puternic la deschiderea ambalajului. Dacă intensitatea acestuia nu se diminuează după 20 de minute, este mai bine să eviți prepararea acestora.

Ambalarea în vid a cărnii te ajută să previ risipa alimentară în gospodăria ta. În plus, îți oferă mai mult spațiu de depozitare, deoarece nu mai ai nevoie de caserole, farfurii și borcane. Indiferent de cantitatea de carne pe care o consumi săptămânal, vidarea acesteia îți va aduce importante beneficii.

Accesează și tu www.pungi-consumabile.ro și studiază oferta noastră de pungi pentru vidat și mașini de vidat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.