Domenii de utilizare pungi pentru vid

Despre pungi pentru vid

Pungile pentru ambalare în vid (pungi pentru vid) sunt pungi multistrat (5-11 straturi) cu barieră controlată, destinate ambalării produselor pe maşinile de vidat, cu atmosferă modificată sau ambalare sub vid. Sunt peste 25 de dimensiuni posibile, se pot fabrica și dimensiuni atipice, pe trei tipuri: pungi pentru vidat gofrate, netede subțiri și netede groase.

O pungă pentru vid standard are o structură PA/PE (poliamidă/nailon și polietilenă). Poliamida asigură rezistență, iar polietilena permite sigilarea pungii. Pungile pentru vid sunt diferite din punct de vedere al utilizării cu fiecare tip de dispozitiv de vidare în parte.

Despre utilizarea pungilor pentru vid

Utilizarea pungilor pentru vid este posibilă în foarte multe domenii de activitate, domestice și industriale deopotrivă.

O listă scurtă a posibilităților de valorificare a pungilor pentru vid include:

 

Domenii de utilizare

În bucătărie, pungile pentru vid sunt eficiente pentru a sigila și păstra porționat diferite alimente și produse, crescându-le durata de valabilitate și păstrându-le prospețimea pe o durată cel puțin dublă față de termenul de valabilitate asigurat de ambalajele obișnuite.

În casă, pungile pentru vid sunt o soluție foarte eficientă pentru a reduce spațiul de depozitare pentru haine, lenjerii de pat, textile de orice fel, pături, sau chiar jucării de pluș. Materialul din care sunt realizate pungile asigură protecția produselor împotriva umidității, prafului și murdăriei.

Toate firmele care au ca activitate catering-ul pentru diferite tipuri de evenimente pot beneficia de avantajele pungilor pentru vid atunci când pregătesc produsele pentru livrare. De fapt, majoritatea operatorilor economici din zona HoReCa necesită soluții de ambalare dintre cele mai eficiente. Ca exemplu, în pungile pentru vid pot fi ambalate articole textile (fețe de masă, șervețele textile etc.), produse alimentare uscate sau deshidratate (semințe, cafea, bomboane etc.), sau preparate tradiționale din carne.

Într-o notă pur orientativă, ambalarea în vid crește durata de valabilitate față de ambalarea standard, astfel:

Pregătirea pentru călătorii și camping, fie cu familia sau cu prietenii, poate să ridice suficiente probleme din punct de vedere al spațiului din portbagaj. Pungile pentru vid pot fi folosite și refolosite atunci când vine vorba de a pregăti un bagaj consistent, care să includă haine și pentru vreme cu soare și pentru ploaie, și pentru copii și pentru părinți.

În industria agricolă, pungile pentru vid sunt deosebit de utile pentru a păstra și depozita în condiții optime, ferite de umezeală, semințe de la flori și legume, pentru când va fi vremea de plantat. Se pot păstra astfel semințele chiar și mai mulți ani la rând, pentru că nu se vor usca și nici nu își vor pierde capacitatea de a încolți.

 

Magazinele alimentare utilizează pungile pentru vid pentru a comercializa produse vrac feliate sau cu gramaj fix. Sunt foarte la îndemână pentru vânzarea diferitelor preparate din carne, păstrându-se astfel prospețimea pentru o perioadă mai lungă de timp. Totodată, piața oferă astfel cantități adaptate nevoilor cumpărătorilor, la același nivel de calitate ca al produselor vândute în cantități mai mari.

Pe același principiu, pungile pentru vid se adaptează de minune magazinelor de profil pentru pește și carne, sau pentru elemente metalice și componente electronice. De exemplu, în cazul pescăriilor, pungile pentru vid sunt excelente pentru a ambala produsele din pește afumat, păstrându-le aroma, consistența și savoarea.

În cazul producătorilor și distribuitorilor de componente electrice și elemente metalice, ambalarea în vid este ideală pentru acele produse de dimensiuni mici și medii, asigurându-le condiții optime pentru transport și pentru expunere la raft pe perioade îndelungate.

Fie că este vorba despre păstrarea alimentelor în frigider, pentru a face economie și a consuma eficient mâncarea, fie că sunt folosite pentru a marina carnea sau a sigila diferite produse pentru călătorie, pungile pentru vid sunt o soluție practică, ieftină din punct de vedere al raportului calitate/preț și prietenoasă pentru mediu, din punctul de vedere al ambalării sustenabile.

Important:

Pungile pentru vidat sau rolele de vidat nu conţin Bisphenol A (BPA)*. Pentru că înţelegem importanţa respectării acestor standarde, alegem să ne preocupăm de sănătatea utilizatorilor produselor noastre.

*Bisphenol A (BPA) este un produs chimic utilizat în liniile de ambalare ale produselor alimentare (alimente, băuturi) şi are rolul de a le proteja de la contaminare şi de a extinde termenul de valabilitate. Unele studii au evidenţiat faptul că BPA poate cauza probleme de sănătate în rândul consumatorilor (BPA funcționează ca un disruptor endocrin, ce imită caracteristicile estrogenului).

 

Mai multe informaţii despre Bune Practici pentru Ambalarea în Vid – Avantaje și Recomandări găsiţi în revista noastră dedicată!

8 comentarii pentru “Domenii de utilizare pungi pentru vid

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.