Cum Influențează Noile Obiceiuri Alimentare Designul Ambalajelor?

Consumatorii manifestă un interes crescând față de un stil de viață sănătos, bazat pe o dietă hrănitoare și exerciții fizice regulate. Din păcate, ritmul alert al lumii contemporane lasă prea puțin timp liber pentru a pregăti mâncărurile recomandate de nutriționiști.

Pe deasupra, volumul ridicat de muncă și termenele limită strânse îi împiedică pe mulți să servească zilnic prânzul sau cina la aceeași oră. Practic și Versatil

Prin urmare, a crescut foarte mult cererea de produse alimentare care pot fi mâncate rapid, dar care oferă aportul nutrițional necesar unei persoane active. Cumpărătorii doresc ca acest tip de hrană să fie porționat și împachetat corespunzător, astfel încât să poată fi ușor de transportat și să nu ocupe foarte mult spațiu. Pungile laminate stand-up Ziplock îndeplinesc, cu succes, aceste cerințe.

Rapid, Reutilizabil și Reciclabil

Sunt ideale pentru a adăposti gustări sănătoase, precum amestecuri de fructe uscate sau diverse tipuri de alune și nuci. Își găsesc repede locul în genți de mână sau în rucsacuri deoarece sunt confecționate din material flexibil, care se împachetează fără efort suplimentar. Sistemul special de închidere permite refolosirea lor, reducându-se în acest mod cantitatea de deșeuri. Cei 3 R – Rapid, Reutilizabil și Reciclabil Tehnologia utilizată de către producătorii de alimente a evoluat mult în ultimele decenii.

Acum, găsești pe rafturile magazinelor gustări sănătoase, perfecte pentru a înlocui chipsurile cu sare, batoanele de ciocolată sau biscuiții cu brânză. Noua generație de angajați, formată din ”millennials”, preferă să înlocuiască tradiționalul prânz cu sanvișuri din pâine integrală sau salate din legume și felii de carne albă. Preferința față de snak-urile rapide nu lasă pe un loc secondar atenția față de valoarea lor nutritivă.

Consumatorii caută produse care să le ofere energia necesară pentru a face față provocărilor zilnice, dar care să nu le pună în pericol sănătatea. Batoanele din fructe și cereale sunt foarte apreciate deoarece potolesc foamea și sunt sățioase.

Orientarea către „hrănire curată”

Orientarea către așa numita „hrănire curată” aduce în prim-plan gustările care au puține ingrediente. Un interes sporit este acordat produselor de împachetat cu o amprentă redusă asupra mediului.Ambalajele compostabile corespund acestor noi nevoi. Au în compoziția lor:

  • amidon de porumb
  • trestie de zahăr
  • biopolimeri din surse vegetale

Caserole care prezintă capac sunt ușor de închis și deschis, iar compartimentarea lor este judicios realizată. Greutatea este una redusă, aspect foarte important pentru cei care preferă să se deplaseze pe jos sau cu bicicleta.

Pereții împiedică scurgerea lichidelor și a uleiurilor alimentare. Biodegradabile, se descompun în biomasă și nu lasă în urma lor reziduuri dăunătoare pentru ambient. Aspectul lor minimalist corespunde cu noile tendințe ergonomice.

Eforturi pentru ambalaje creative

Etichete Revoluționare Designerii de ambalaj fac eforturi pentru a identifica metode creative, care să evidențieze eficiența nutrițională și cantitatea mică de ingrediente inclusă în noua generație de gustări. În mod tradițional, etichetele care conțin informații referitoare la conținutul unui aliment sunt localizate pe spatele ambalajului.

Recent, tot mai multe companii optează pentru poziționarea acestora în partea din față. Acest lucru este rezultatul atenției, acordate de către consumatori conținutului mâncărurilor pe care aleg să le așeze în coșul de cumpărături. O asemenea strategie permite produsului să iasă în evidență la raft.

Mai mult, îi oferă clientului siguranța că fabricantul nu încearcă să îi îngreuneze detectarea unor detalii cheie, precum numărul de calorii sau prezența aditivilor și a coloranților alimentari.

Interesantă este și inițiativa de a tipări pe ambalaje o serie de sfaturi referitoare la jocuri și activități fizice care pot fi practicate în aer liber. Imaginile și desenele care le însoțesc atrag imediat privirile cumpărătorilor de orice vârstă. Preferințele culinare ale consumatorilor se schimbă într-un ritm alert.

Noile ambalaje trebuie să corespundă nevoilor și cerințelor unei societăți care devine tot mai conștientă de influența sa negativă asupra naturii. Vizitează www.pungi-consumabile.ro și studiază oferta noastră de produse de împachetat verzi.

Un comentariu pentru “Cum Influențează Noile Obiceiuri Alimentare Designul Ambalajelor?

  1. Anastasoaie Fivii says:

    Noile metode de a impacheta produsele alimentare pe care l- am comandat sunt foarte eficiente..asigura pt .o perioada mai mare de pastrare ..iar cele pt vidare sunt exra bune ..nu mai ocupa satiu si nici nu capata miros..recomand cu toata raspunderea..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.