Pungi antistatice ESD – Soluția Eficientă pentru Protejarea Componentelor Electronice

Pungi antistatice ESD – Soluția Eficientă pentru Protejarea Componentelor Electronice

Pungi antistatice ESD – O soluție eficientă pentru protejarea componentelor electronice
Componentele electronice sunt elemente foarte sensibile, care se pot deteriora ușor ca urmare a acțiunii factorilor de mediu, printre care și condițiile meteorologice. Transportul și depozitarea lor în pungi antistatice ESD este necesară, astfel încât cumpărătorul să primească placa de bază sau piesele telefonului mobil într-o stare bună de funcționare. În acest fel, este evitată tensiunea care se instalează atunci când este returnată comanda.

Pungi antistaticeCare este semnificație termenului descărcare electrostatică ?

Materialele pot acumula electricitate statică, iar atunci când fricționează apare fenomenul numit descărcare electrostatică. Efectul sonor care ia naștere când îmbrăcăm sau dezbrăcăm o haină sintetică, furnicăturile pe care le simțim când atingem un scaun metalic, scânteile care topesc elementele unui circuit, toate semnalizează declanșarea unei descărcări electrostatice.

Obiectele electronice, aflate în interiorul unui ambalaj necorespunzător, au mari șanse să fie distruse ca urmare a transferului de sarcini electrostatice. Din acest motiv, orice producător sau distribuitor, care își respectă clienții, livrează plăcile video, memoria RAM sau procesoarele în pungi antistatice ESD.

De ce să investești în pungi antistatice ESD?

Componentele și subansamblele electronice de rezervă nu se vor defecta dacă sunt înmagazinate în ambalaje ESD. Este mult mai înțelept să investești în produse de împachetat eficiente, decât să înlocuiești sau să repari aparatură stricată.

Pungile antistatice au în compoziția lor:

  • un strat din aluminiu, cunoscut pentru proprietățile sale conductive
  • un strat dielectric din plastic
  • un strat disipativ de natură statică

Pungi antistatice ESD – Soluția Eficientă pentru Protejarea Componentelor ElectroniceÎn acest fel, se formează o barieră puternică, care împiedică formarea câmpului electrostatic distructiv. Mai mult, aparatura electronică este apărată de umiditate, lumină și praf.

Printre avantajele pungilor ESD se numără și:

  • raportul echilibrat calitate-preț
  • designul simplu, care asigură împachetarea rapidă a oricărui component electronic
  • materialul de culoare gri, semi-transparent, care permite identificarea corectă a produsului aflat în interior
  • rezistența și flexibilitatea
  • posibilitățile multiple de reutilizare

Logoul ESD este amplasat strategic, fiind vizibil de la distanță.

Pungi antistatice ESD

NU UITA!

Atât timp cât se află în interiorul pungii, orice component electronic este în siguranță. Odată despachetat, este supus riscului de a fi deteriorat de către șocurile electrostatice. Acestea au fost adeseori asemănate cu fulgere în miniatură, datorită pagubelor cauzate.

Mulți utilizatori fac greșeala de a poziționa sau depozita  hard diskul chiar pe ambalajul anti-ESD. Acest lucru nu protejează dispozitivul, din contră îi poate provoca stricăciuni mult mai grave.

În cazul în care ai aparatură sau componente electronice de transportat, depozitat sau comercializat, vizitează magazinul nostru online și alege acele pungi antistatice ESD care corespund exigențelor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.