6 Tipuri De Ambalaje Care Permit Organizarea Eficientă a Bucătăriei

Bucătăria contemporană este un spațiu destinat atât preparării bucatelor delicioase, cât și socializării. Familia și prietenii se adună în această încăpere primitoare pentru conversații intime sau petreceri spontane. În consecință, totul trebuie să fie igienic, armonios decorat și atent aranjat. Rafturile, organizatoarele, dar și o serie de ambalaje permit fiecărui obiect sau aliment să aibă un loc numai al său.

Numeroasele categorii de pungi plastic, caserolele și cutiile pentru meniu, tăvițele din carton, cofrajele natur pentru ouă, pungile Ziplock și cele BOPP, pot fi utilizate, cu succes, pentru a valorifica la maximum fiecare centimetrul pătrat al acestei încăperi primitoare.

Pungi Plastic pentru Dulapuri Ordonate

În majoritatea locuințelor găsim un sertar plin cu pungi plastic păstrate pentru noi sesiuni de cumpărături la piață sau în supermagazine. Mult mai practic ar fi ca aceste sacoșe din polietilenă să fie întrebuințate pentru depozitarea obiectelor de uz casnic și alimentar.

Biscuiții ținuți în pungi plastic se înmoaie mai greu. Pâinea, covrigii și cornurile învelite în sacoșe maieu își mențin frăgezimea și gustul timp îndelungat. Mai mult, apelând la pungi, previi împrăștierea firimiturilor prin sertare sau pe podea.

Pentru a economisi spațiul, renunță la ustensilele folosite pentru decorarea torturilor și a salatelor, înlocuindu-le cu pungi. Acestea se umplu cu frișcă, cremă sau maioneză, apoi se taie la unul din capete. În acest fel, obții un dispozitiv pentru ornat ieftin și funcțional.

Care sunt beneficiile aduse de ambalajele tip pungi plastic?

 • sunt trainice și nu se rup imediat
 • costuri medii pentru reciclare
 • dacă sunt împăturite corespunzător încap ușor în dulapurile din bucătărie

Alte utilizări ale pungilor de plastic în bucătărie

 • plantele din ghivecele așezate pe pervazul din fața ferestrei fac față nopților răcoroase dacă sunt protejate cu o pungă tip maiou
 • pentru a-și menține forma, salamul de biscuiți se rulează și se împachetează în pungi plastic transparente sau în ambalaj stretch

Pungile din plastic nu vor mai fi inamicul numărul unu al mediului dacă învățăm să le găsim și alte scopuri decât cel inițial.

tipuri de ambalaje in bucatarie

Caserolele și Cutiile Meniu – Ideale pentru Amenajarea Frigiderului

Considerate ambalaje care se utilizează doar o singură dată, caserolele PET transparente pentru fructe sau cutiile pătrate pentru meniu sunt azvârlite în coșul de gunoi de îndată ce au fost golite. Dacă sunt deschise și manevrate cu grijă, acestea pot fi spălate, puse la uscat și refolosite pentru a păstra ce a mai rămas dintr-o cină copioasă sau dintr-un tort delicios.

În cazul în care capacul s-a deteriorat și nu își mai poate îndeplini funcția în mod eficient, poți acoperi caserola cu o folie stretch alimentară. Hrana din interior este menținută proaspătă, iar aromele provenite de la diferite feluri de mâncare nu se vor amesteca, împiedicând astfel răspândirea unui miros neplăcut în frigider.

Alte avantaje ale reutilizării caserolelor și cutiilor meniu:

 • ocupă mai puțin loc în frigider decât platourile și farfuriile
 • au o greutate mică, transportul lor realizându-se fără eforturi suplimentare
 • sunt ideale pentru stabili ordinea în sertare

Când nu este o idee bună să întrebuințezi din nou caserolele și cutiile meniu din PET

 • când dorești să încălzești mâncarea în cuptorul cu microunde – ambalajul se va topi și va deveni una cu preparatul comestibil, transformându-l într-un aliment periculos pentru sănătatea ta și a întregii familii
 • după decongelare deoarece se deteriorează puternic
 • pentru un al doilea sau al treilea transport al produselor lichide și semi-lichide – capacul nu se mai închide etanș

Cu imaginație și bunăvoință din partea ta, chiar și articolele cuprinse în categoria „de unică folosință” rezistă timp îndelungat.

ingrediente pentru bucatarie si ambalarea lor

Pungi Laminate Stand-Up Ziplock pentru Bucătării Aerisite

Ascunzătoare perfectă pentru semințe, cafea, făină, lichide, dar și pentru felurite obiecte de mici dimensiuni (șuruburi, piulițe, nasturi, cleme), pungile laminate Stand-Up Ziplock reprezintă o soluție versatilă de ambalare.

Fabricate din material foarte rezistent, acest tip de ambalaje sunt o alternativă economică la borcanele din sticlă sau recipientele din lemn concepute pentru a proteja condimentele și plantele aromatice de umezeală și furnici.

Transparența foliei permite identificarea imediată a produselor astfel depozitate. Totuși, pentru a crea o anumită armonie și pentru a adăuga o notă estetică pungilor laminate este recomandat să lipești pe ele etichete elegante, în culori pastelate, atent scrise de mână.

Ce mai poți aduna în ambalajele Stand-Up Ziplock?

 • legume mărunt tocate și păstrate în congelator
 • aluat fraged pentru clătite
 • bureți și prosoape pentru spălatul și ștersul vaselor, șervete din material textil
 • detergent pentru bucătărie sau săpun lichid

Care sunt caracteristicile fizice ale pungilor laminate Ziplock?

Pe lângă durabilitate, diversele pungi cu fermoar din plastic prezintă următoarele atribute:

Nr.

Crt.

ProdusDimensiuniCapacitateCulori DisponibileAmbalare
1.Pungi laminate stand-up cu ziplock pentru 100 gr200 x 130 x 30 mm100 gr/pungăargintiu, negru, albastru, verde, alb mat, auriu5000 bucăți/set
2.Pungi laminate stand-up cu ziplock pentru 1000 gr350 x 160 x 40 mm1000 gr/pungăargintiu, negru, albastru, verde, alb mat, auriu5000 bucăți/set
3.Pungi laminate stand-up cu ziplock pentru 200 gr

 

160 x 210 + 40 mm200 gr/pungătransparente100 bucăți/set
4.Pungi laminate stand-up cu ziplock pentru 250 gr240 x 160 x 40 mm250 gr/pungăargintiu, negru, albastru, verde, alb mat, auriu5.000 bucăți/set
5.Pungi laminate stand-up cu ziplock pentru 500 gr

 

250 x 170 x 45 mm500 gr/pungăargintiu, negru, albastru, verde, alb mat, auriu5.000 bucăți/set

Ușor de manevrat și foarte flexibile, pungile ziplock elimină dezordinea și supraaglomerarea din  bucătărie.

Cofraje și Caserole Natur pentru Ouă – Utile pentru Compartimentarea Sertarelor

Confecționate din carton de calitate superioară, cofrajele reprezintă un mijloc ingenios de așezare pe categorii a obiectelor de mici dimensiuni. Cele 30 de alveole sunt locul potrivit pentru agrafe, bucăți de sfoară, elastice pentru borcane sau alte mărunțișuri necesare într-o gospodărie  .

Caserolele natur sunt foarte folositoare pentru a păstra într-un mediu uscat fursecurile, biscuiții și prăjiturelele. Tot aici poți ține sarea, piperul sau pulberea din ardei iute.

Pictează aceste ambalaje în culori calde pentru a construi o atmosferă veselă în fiecare colț al încăperii.

cofrade de ouaFuncții și proprietăți ale cofrajelor și caserolelor natur

 • apără produsele din interior, împiedicând depunerea particulelor de praf
 • facilitează transportul și depozitarea ouălor
 • sunt confecționate din material biodegradabil, reciclabil
 • cofrajele sunt produse pentru categoriile S, M, L și XL

Dacă îți dorești o atmosferă liniștită, îți recomandăm să folosești cofrajele din carton pentru a izola fonic bucătărie. Mulțumită formelor ondulate, acestea dispersează undele acustice.

Alte utilizări ale cofrajelor și caserolele

Plantele sunt mereu binevenite în spațiile închise. Decupate cu atenție și frumos decorate, alveolele cofrajelor devin ghivece miniaturale unde poți planta cactuși sau câteva fire de pufuliță și ghiocei.  Înainte de a arunca orice ambalaj pentru ouă, ia în considerare numeroasele proiecte DIY în care acestea pot fi incluse.

Într-o încăpere ordonată de simiți mai confortabil și relaxat. Refolosind diferite modele de ambalaje economisești bani, protejezi mediul și ai o bucătărie organizată cum scrie la carte.

Vizitează magazinul nostru online pentru a descoperi care ambalaje se potrivesc cel mai bine nevoilor tale de împachetare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.